Diensten van de Zintuigfabriek

De Zintuigfabriek heeft de ambitie om jongeren te helpen met de ontwikkeling. De kracht van de Zintuigfabriek ligt vooral op het gebied van mediaproductie en jong ondernemen. Op deze twee gebieden bieden we workshops en projecten aan. De Zintuigfabriek biedt deze diensten voor het basisonderwijs maar ook voor het voortgezet-onderwijs aan. Daarnaast biedt de Zintuigfabriek businesscases aan voor profielwerkstukken voor middelbare scholen. Lees verder als je benieuwd bent naar onze diensten. De Zintuigfabriek heeft een partnerschap met het Andreas College.
Wij leveren altijd maatwerk en komen graag in contact wanneer u vragen heeft.

IMG_9743

Workshops

Workshop van 2 uur
De Zintuigfabriek biedt drie verschillende workshops aan. Natuurlijk is het altijd mogelijk om een gepersonaliseerde workshop af te nemen. Tijdens deze workshop wordt er uitgelegd hoe de jongeren met een camera om moeten gaan en leren de jongeren interviewen en presenteren.
Interesse? Mail ons!

Workshop van 4 uur
De tweede workshop die de Zintuigfabriek aanbiedt duurt 4 uur. De Zintuigfabriek leert de jongeren met een camera omgaan en hoe je een reportage maakt. Daarna gaan we met de klas op pad om mensen te interviewen. Wanneer er tijd over is leren we de leerlingen video’s bewerken.
Interesse? Mail ons!

Workshop van 6 uur
De derde workshop duurt 6 uur. Deze workshop wordt volledig bij de Zintuigfabriek gegeven. De jongeren leren filmen, presenteren, interviewen en video’s bewerken. Op deze manier leren de leerlingen een reportage maken. Natuurlijk ontwikkelen de jongeren op deze manier ook persoonlijke vaardigheden zoals samenwerken.
Interesse? Mail ons!

Projecten

De Zintuigfabriek heeft drie projecten ontwikkeld die leerlingen in een projectweek kunnen uitvoeren of wat in een bepaald semester gegeven kan worden. Het eerste project wat de Zintuigfabriek aanbiedt is op het gebied van jong ondernemerschap. De jongeren dienen een eigen onderneming op te starten waarin wij ze begeleiden in samenwerking met de Rabobank.
Interesse? Mail ons!

Het tweede project wat de Zintuigfabriek aanbiedt is op het gebied van videoproductie. De leerlingen leren reclamevideo’s te maken voor lokale ondernemers. De leerlingen gaan aan de slag voor lokale ondernemers waar de leerlingen mee gaan samenwerken.
Interesse? Mail ons!

Het derde project wat de Zintuigfabriek aanbiedt is op het gebied van mediaproductie. De leerlingen leren dan video’s maken en bewerken, foto’s maken en bewerken, banners en logo’s ontwerpen. Dit project draait dus meer om vormgeving dan het eerste project. Dit project wordt ook grotendeels bij de Zintuigfabriek uitgevoerd.
Interesse? Mail ons!

Business cases voor profielwerkstukken

De Zintuigfabriek biedt casussen aan voor profielwerkstukken aan. Deze casussen zijn ontwikkeld in samenwerking met lokale ondernemers. Deze ondernemers hebben een vraagstuk wat de leerlingen kunnen beantwoorden. De jongeren lossen op deze manier echt een vraagstuk uit de praktijk op en staan in contact met lokale ondernemers. Ze leren dus echt in de praktijk. Tijdens dit proces doen de leerlingen allerlei vaardigheden op. De leerlingen leren samenwerken met professionals, leren zich aan afspraken te houden, leren een onderzoek uit te voeren en leren een plan maken waar een ondernemer echt wat aan heeft. De leerlingen worden door ons begeleid. Elke groep van 5 leerlingen krijgt 8 uur aan begeleiding. Daarnaast staan ze natuurlijk in contact met de ondernemer waar ze het onderzoek voor doen.
Interesse? Mail ons!